Drag Up FamilyDe Drag Up Family is een lerende community rondom dragcultuur. We organiseren momenten waarin mensen kunnen experimenteren met drag. Iedereen is welkom om mee te doen.
Drag bestaat al tijden en in vele vormen. Vrouwen verkleedden zich als mannen om serieus genomen te worden toen zij nog niet mochten stemmen. Zwarte homoseksuele mannen uit arme milieus beleefden de fantasie van de rijke witte vrouw in de Amerikaanse ballrooms. In Nederland zie je drag terugkomen in het uitgaansleven, gayclubs en kermissen. En om niet te vergeten, tijdens het Brabantse en Limburgse carnaval!
In 2016 begon Maybe Boozegeoisie met de drag up in hun huiskamer in Den Bosch met een groep vrienden. Dit is uitgegroeid tot wat nu de Drag Up Family heet. DUF ziet drag als een queer uiting van identiteit. Deze kan ieder moment veranderen. Het maakt niet uit hoe oud je bent, waar je vandaan komt of wat er in je broek zit. Drag is een persoonlijke zoektocht naar genderexpressie en tegelijkertijd een politiek statement. We organiseren laagdrempelige events en betrekken iedere keer nieuwe vrienden en familie!
De Drag Up Family organiseert events, maar is ook regelmatig te vinden bij vrienden. Bijvoorbeeld bij Fantastico BOMBASTICO in Den Bosch en bij PLASMA in Eindhoven. Er zijn events georganiseerd vanuit de Office of Queer Affairs bij het Van Abbemuseum, Rauwkost Festival en het Roze Huis in Nijmegen. We experimenteren met DUF als methodiek voor onconventionele teambuilding en zelfs als een manier om te daten! Niets is ons te gek en we staan overal voor open. Uiteindelijk willen we vooral dat de family steeds groter wordt!

Hoe maak je het dagelijks leven queer?

Hoe gebruik je drag om te onderzoeken wie je bent? 


Hoe verbreed je de definitie van normaal door drag?De Drag Up Family is een artistiek actieonderzoek van de Academie voor Beeldvorming